کتاب زیباترین افسانه جهان

جهان هستی یکی از بزرگترین چالش علمی همهی ادوار بشری است. از پیدایش تاریخ تا زمان گالیله، جهان هستی در هالهای از خرافات و جادو جنبل غوطهور بود. رویای هر فرزانهای پی بردن به فهم قوانین بنیادی فیزیک است و این که علم چگونه زندگی بشری را رقم خواهد زد.
اصل حیات، امری ناشناخته و مجهول است، از این رو تمام تعریف هایی که از حیات شده، در واقع تعریف به آثار و لوازم و خصوصیات مشترک حیات است. این گونه تعریف ها به مثابه آن است که بگوییم: برق، چیزی است که لامپ را روشن و یخچال را به کار می اندازد و یا گفته شود: برق، عبارت است از بمباران ذرات الکتریکی; اما خود ذرات الکتریکی و روشنایی چیست؟ ناشناخته باقی می ماند.
مسئله حیات یکی از مسائل غامض و پیچیده در علم کلام و فلسفه است که در بحث صفات باری تعالی مطرح می شود. ورود به این بحث، بدون شناخت و تعریف حیات، امری مشکل است، چرا که موضوع حیات از پدیده های مهم عالم طبیعت است. از روزی که بشر در مقام کشف حیات برآمده تاکنون حقیقت آن مجهول و ناشناخته مانده است. دانشمندان بیولوژی (زیست شناسی) هنوز نفهمیده اند که چگونه عناصر طبیعی و املاح معدنی مرده، طبق محاسبه از درون مخازن طبیعت گرفته شده و در پرتو ترکیبات خاص شیمیایی و فعل و انفعالات طبیعی به موجودات زنده تبدیل می شوند.
هر چه در تاریخ خود پیشتر رویم، تکامل تندتر میرود.
اگر ۴.۵ میلیارد سال عمر سیاره خود را به یک شبانهروز خلاصه کنیم، و فرض کنیم این روز از ساعت «صفر» آغاز شده است، آنگاه حیات در ساعت ۵ صبح تولد یافته است و در طول روز گسترش بیدا کرده است. حدود ساعت ۲۰ نخستین نرمتنان پدیدار شدهاند، و بعد در ساعت ۲۳ دایناسورها ظهور کردهاند و در ۲۳ و ۴۰ دقیقه همگی نابود شدهاند و میدان را برای تکامل سریع و شتابان پستانداران باز گذاشتهاند.
اجداد ما فقط در 23 و 50 دقیقه پدیدار شدهاند و حجم مغزشان درست در آخرین دقیقه دو برابر شده است. انقلاب صنعتی از یکصدم ثانیه قبل از ساعت ۲۴ آغاز شده است!
مطالب مرتبط

کتاب از خوب به عالی

کتاب انسان خردمند

دیدگاهتان را بنویسید