شاهین سمیع عادل
×
شاهین سمیع عادل

سرمایه انسانی

شاهین سمیع عادل
21 آبان 1399
3 دقیقه زمان برای مطالعه
سرمایه انسانی
امتیاز بدهید

تمام سازمان‌ها برای داشتن عملکرد و دستیابی به اهدافشان به سرمایه انسانی نیاز دارند. جدای از تعریف عمومی که برای سرمایه انسانی در ذهن همه ما وجود دارد می‌بایست دید وسیع‌تری به این مسئله داشته باشیم تا آنجا که ارزش واقعی سرمایه انسانی را به‌خوبی و درستی درک نماییم.

بحث‌های مختلف تا کنون در مورد نیروی کاری، نیروی انسانی، منابع انسانی و سرمایه انسانی توسط افراد مختلف مطرح گردیده. اما بحث ما در اینجا چیز دیگری است.

افرادی که در سامان ما مشغول به فعالیت هستند در واقع نوعی از دارایی‌های غیرمنقول ما به‌حساب می‌آیند چرا که هیچ‌گاه نمی‌توان تجربه، آموخته‌ها و فضای دوستانه ایجاد شده توسط آنها را برای سازمان خود محاسبه نمود و در واقع با ازدست‌دادن آنها تنها یک فرد از سازمان کسر نمی‌گردد بلکه انبوهی از تجربه، آموخته و فضاهای ایجاد شده را با خود خواهد برد و سازمان‌ها می‌بایست چندین برابر هزینه نمایند تا مجدداً بتواند جای خالی آن را جبران نمایند.

مدیریت سرمایه انسانی در جذب، پرورش و نگهداشت سرمایه انسانی دخیل خواهد بود.

سرمایه انسانی را می‌توان از طریق مهارت‌آموزی و دانش‌افزایی ارتقا داد؛ و این ارتقاء هیچ گاه به ضرر سازمان نیست . گاهی ممکن است با خود به این فکر کنیم اگر قرار است فردی را پرورش دهیم تا پخته شود ، انبوهی از تجربه شود؛ به آن شکلی که ما می خواهیم ؛ آیا ارزش آن را دارد که اصلا این کار را انجام دهیم ؟! اگر سازمان را ترک نمود درواقع ضرری متحمل سازمان نخواهد شد ؟!

درواقع با پرورش افراد در جهت تسریع اهداف و رویکردهای خود گام برمی‌داریم، حتی اگر شخص موردنظر سازمان ما را ترک نماید؛ اگر آن‌قدر از سازمان ما در خود اندوخته باشد همواره از ما به نیکی یاد خواهد کرد و این خود تبلیغی برای سازمان ما خواهد بود؛ حتی ممکن است همیشه در گوشه ذهن خود نیم‌نگاهی به گذشته بیندازد و بازگشت به سازمان به یکی از اهداف اصلی او تبدیل گردد .

حتی ممکن است این امر نگرش جامعه به سازمان ما را تحت‌تأثیر خود قرار داده و فعالیت و همکاری با سازمان ما به آرزویی سخت دست‌یافتنی برای افراد جامعه تبدیل گردد.

با این رویکرد ما فضایی در سازمان خود ایجاد کرده‌ایم که علاوه بر اینکه باعث رشد و اعتلای سرمایه انسانی خود خواهد شد، فضای پیرامون ما را به نحوی تغییر خواهد داد تا افراد بیرونی سازمان علاوه بر آرزوی همکاری با سازمان ما، فعالیت‌های جاری سازمان ما را نیز دنبال نمایند.

باتوجه‌به اینکه پرورش و تعلیم نیروی انسانی برای به‌دست‌آوردن مهارت‌های لازم دارای هزینه است، گاه باید به این نکته توجه کنیم که آیا اندکی هزینه برای نگهداشت سرمایه انسانی و ابقاء آن ارزش بیشتری دارد؟ یا اینکه جایگزین‌کردن نیروی انسانی جدید با سرمایه‌های انسانی گذشته دارای ارزش بیشتری است؟

نظر شما در این مورد چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

واعظ، دادستان، سیاست‌مدار

واعظ، دادستان، سیاست‌مدار

برگرفته از کتاب دوباره فکرکن (Think again) ▫️ دو دهه پیش بود که همکارم فیل تتلاک، نکتۀ عجیبی ...
شاهین سمیع عادل
18 بهمن 1401
استفاده شدن یا دوست داشته شدن ؟

استفاده شدن یا دوست داشته شدن ؟

در حالی که مردی در حال صیقل دادن ماشین جدیدش بود، پسر 6 ساله اش سنگی را ...
شاهین سمیع عادل
18 بهمن 1401
روابط بلند مدت یا منافع کوتاه مدت ؟

روابط بلندمدت یا منافع کوتاه‌مدت؟

یکی از مباحث مهم و چالش برانگیز در روابط انسانی و اجتماعی موضوع « روابط بلند مدت ...
شاهین سمیع عادل
21 آبان 1398
فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه
preloader