شاهین سمیع عادل
جستجو کردن
×
شاهین سمیع عادل

معرفی پایگاه های دانش

Default Avatar
شاهین سمیع عادل
01 سپتامبر 2023
10 دقیقه دقیقه زمان برای مطالعه
معرفی پایگاه های دانش
5/5 - (1 امتیاز)

معرفی پایگاه های دانش یکی از مهمترین دغدغه های پژوهشگران بوده و استفاده از وب سایت های علمی، پایگاه های پژوهشی و وب سایت های دانشگاهی که پایان نامه و مقالات خود را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار می‌دهند، اهمیت بسیاری در عرصه علمی دارد. سه نکته مهم در این زمینه عبارتند از :

دسترسی آسان به منابع علمی: با استفاده از وب سایت های علمی و پایگاه های پژوهشی، شما به راحتی می‌توانید به مقالات، پایان نامه ها و منابع علمی مرتبط با زمینه تحقیق خود دسترسی پیدا کنید. این وب سایت ها اغلب اطلاعات کامل و جامعی را در اختیار شما قرار می‌دهند و شما می‌توانید از آنها برای ارتقای دانش خود و انجام تحقیقات علمی استفاده کنید.

اعتبار و قابلیت ارجاع: استفاده از منابع علمی رایگان و معتبر، به شما امکان می‌دهد تا به راحتی به این منابع در پایان نامه ها، مقالات و تحقیقات خود ارجاع دهید. این امر به شما کمک می‌کند تا اعتبار و قابلیت پذیرش کارهای علمی خود را افزایش دهید و در عین حال به جامعه علمی کمک کنید تا به منابع معتبر و قابل اعتماد دسترسی پیدا کند.

اشتراک گذاری دانش: با استفاده از وب سایت های علمی و پایگاه های پژوهشی رایگان، شما می‌توانید دانش و تحقیقات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. این امر به شما امکان می‌دهد تا به عنوان یک عضو فعال در جامعه علمی مشارکت کنید و به توسعه علمی و پیشرفت جامعه علمی کمک کنید.

در ادامه به معرفی برخی از این وب سایت ها می پردازیم :


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

پایگاه اطلاعاتی پزشکی: حاوی اطلاعات بیش از ۱۷ میلیون چکیده مقالات مجلات حوزه پزشکی است. مهم‌ترین پایگاه اطلاعاتی برای دسترسی به آخرین یافته‌های تحقیقاتی در عرصه درمان و تشخیص بیماری‌ها در کلیه زمینه‌های پزشکی و علوم وابسته است.


http://eric.ed.gov

پایگاه اطلاعاتی آموزش و پرورش: حاوی اطلاعات بیش از ۱ میلیون چکیده مقالات مجلات حوزه آموزش و پرورش و علوم تربیتی است. توسط وزارت آموزش و پرورش آمریکا تهیه می‌شود و برای دسترسی به مقالات و تحقیقات حوزه علوم تربیتی و آموزش پرورش توصیه می‌شود.


https://agricola.nal.usda.gov

پایگاه اطلاعاتی کشاورزی: حاوی اطلاعات بیش از ۳ میلیون چکیده مقالات مجلات حوزه کشاورزی است. توسط کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا در دسترس قرار گرفته است و می‌توان به آخرین یافته‌های تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف کشاورزی دست یافت.


http://www.uspto.gov

پایگاه اطلاعاتی پروانه‌های ثبت اختراعات آمریکا: امکان دسترسی به هزاران پروانه ثبت اختراع را می‌دهد و می‌تواند در زمینه‌های علوم فنی و مهندسی و پزشکی و نیز حوزه شیمی و مکانیک کاربرد فراوان داشته باشد.


http://www.onelook.com

ابرفرهنگ اینترنتی: امکان جستجو در بیش از هزار فرهنگ لغات عمومی و تخصصی در کلیه علوم را می‌دهد. می‌توان معنی لغات انگلیسی در بیش از هزار فرهنگ تخصصی از آشپزی تا کشاورزی و علوم کامپیوتر و مخابرات را دسترسی پیدا کرد.


http://www.isiknowledge.com

پایگاه گران قیمت آی اس ای: تنها در برخی از دانشگاه‌های کشور قابل دسترس است و می‌توان به جستجوی مقالات علمی در بیش از ۱۰ هزار مجله پراستناد در جهان دست یافت. مهم‌ترین منبع برای تحقیقات بین‌المللی است.


http://www.imdb.com

بزرگترین پایگاه اطلاعاتی فیلم‌های سینمایی: حاوی اطلاعات بیش از ۶۰۰ هزار فیلم و سریال تلویزیونی و اطلاعات کارگردان‌ها و سایر دست‌اندرکاران فیلم است. حتی از منابع چاپی نیز مهم‌تر است.


http://eprints.rclis.org

آرشیو مقالات رایگان در حوزه کتابداری و اطلاع‌رسانی: امکان دسترسی به مقالات منتشر شده در برخی از مجلات علمی و کنفرانس‌ها را می‌دهد.


http://cogprints.org

آرشیو مقالات تمام متن و رایگان در حوزه‌های زبان‌شناسی، زیست‌شناسی، کامپیوتر و علوم اجتماعی و رشته‌های دیگر را شامل می‌شود.


http://citeseer.ist.psu.edu

آرشیو مقالات تمام متن در حوزه کامپیوتر که از طریق آن می‌توان به هزاران مقاله در حوزه کامپیوتر دست یافت.


http://www.arxiv.org

مهم‌ترین آرشیو مقالات تمام متن و رایگان در حوزه فیزیک و ریاضیات که هزاران مقاله مجله و کنفرانس و طرح تحقیقاتی را در بر می‌دارد.


http://www.nap.edu

از طریق سایت انتشارات آکادمیک پرس می‌توان به بیش از ۴۰۰۰ کتاب معتبر دانشگاهی که در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب به فروش می‌رسند به طور رایگان دسترسی پیدا کرد.


http://www.isc.gov.ir

پایگاه استنادی جهان اسلام: از طریق آن می‌توان به شبکه استنادی مجلات علمی ایران دست یافت که توسط مرکز منطقه‌ای علوم و فناوری شیراز تهیه شده است و مجلات پراستناد ایران را نشان می‌دهد.


http://www.scopus.com

پایگاه استنادی Scopus: شبکه استنادی میان ۱۷ هزار مجله بین‌المللی را در اختیار محققان قرار می‌دهد.


http://www.dmoz.org

راهنمای موضوعی در اینترنت: به صورت موضوعی به تقسیم‌بندی سایت‌های اینترنتی می‌پردازد و توسط حدود ۶۰ هزار متخصص موضوعی تهیه می‌شود.


http://books.google.com

گوگل بوک: حاوی اطلاعات حدود ۱۰۰ هزار کتاب است که بسیاری از آن‌ها به صورت تمام متن نیز قابل دسترس هستند. این محصول گوگل انقلابی در دسترسی به کتاب‌های پیوسته است.


http://scholar.google.com

یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی برای بازیابی مقالات علمی در محیط وب که شبکه استنادی میان ده‌ها هزار مقاله علمی را نظیر ای اس ای مهیا ساخته است و در رشته‌های علوم و علوم اجتماعی اهمیت به سزایی دارد.


https://www.sciencedirect.com

پایگاه ساینس دایرکت یک وبسایت است که در آن می‌توانید مقالات متعدد علمی و پژوهشی معتبر علمی را پیدا کنید. این وبسایت تحقیقات علمی، فنی و پزشکی را در دامنه‌های گسترده‌ای پوشش می‌دهد.


http://freefullpdf.com

سایت فوق یکی از بزرگترین پایگاه‌ها برای دانلود پایان‌نامه خارجی است. این سایت دسترسی به بیش از 80 میلیون مقاله و پایان‌نامه رایگان را فراهم می‌کند و توانسته است نظر کاربران بسیاری را جلب کند.


http://www.dart-europe.eu/basic-search.php

در این سایت معتبر امکان دانلود رایگان پایان‌نامه‌های اروپایی وجود دارد؛ بیش از 800 هزار پایان‌نامه‌ مربوط به 619 موسسه علمی و دانشگاه از 28 کشور اروپایی.


http://www.collectionscanada.gc.ca/thesescanada/index-e.html

این سایت به شما اجازه دانلود رایگان پایان‌نامه‌های دانشگاه‌های کانادا را می‌دهد.


http://www.ndltd.org/resources

سایت فوق برای دریافت مقالات و پایان‌نامه‌های لاتین به صورت رایگان برای دانشجویانی که به دنبال دانلود رایگان پایان‌نامه خارجی هستند، بسیار راهگشاست.


http://amicus.collectionscanada.gc.ca/thesescanada-bin/Main/AdvSearch?coll=18&l=0&v=1

با استفاده از این سایت می‌توانید به پایان‌نامه‌های دانشگاه‌های کانادا دسترسی آزاد داشته باشید.


http://pqdtopen.proquest.com/search.html

سایت پروکوئست از پایگاه‌های معتبر و مشهور علمی جهان برای دانلود پایان‌نامه خارجی به صورت رایگان است.


http://oatd.org

برای دسترسی آزاد به بیش از دو میلیون پایان‌نامه از 80 دانشگاه معتبر دنیا می‌توانید از این سایت بزرگ و جامع استفاده کنید.


http://www.openthesis.org

پایگاه علمی Open thesis نیز امکان دانلود رایگان پایان‌نامه خارجی بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا را به سادگی در اختیار شما قرار می‌دهد.


http://dspace.mit.edu/advanced-search

سایت موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) نیز امکان دسترسی آزاد به پایان‌نامه‌هایش را فراهم کرده است.


http://www.diva-portal.org/smash/search.jsf

34 دانشگاه و کالج از شمال اروپا متن کامل پایان‌نامه‌های موجود در دانشگاه‌های‌شان را در این وبسایت علمی به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار داده‌اند.


http://oaktrust.library.tamu.edu/discover

برای دانلود پایان‌نامه خارجی به طور رایگان می‌توانید به این سایت رجوع کنید که متعلق به دانشگاه تگزاس (TEXAS) است.


http://library.williams.edu/theses

همچنین کتابخانه دانشگاه ویلیامز فهرست تعدادی از پایان‌نامه‌های رایگان را در وبسایت خود قرار داده است.


http://helda.helsinki.fi/advanced-search

با مراجعه به این سایت می‌شود به تحقیقات پژوهشگران دانشگاه هلسینکی، پایتخت فنلاند، دسترسی آزاد داشت.


http://adt.caul.edu.au

این وبسایت مربوط به کتابخانه‌های دانشگاه‌های استرالیاست.


http://www.essays.se

پایگاه علمی essays نیز پایان‌نامه‌های دانشگاه‌های سوئد را به طور رایگان در دسترس قرار داده؛ پایان‌نامه‌هایی که به زبان انگلیسی نوشته شده‌اند.


https://etd.ohiolink.edu

پایگاه علمی ETD برای دانلود پایان‌نامه‌های دانشگاه‌های ایالت اوهایو آمریکا به صورت رایگان گزینه مناسبی برای پژوهشگران است.


http://digital.library.duq.edu/cdm-etd

در این سایت می‌توان فهرست موضوعی و مقاطع تحصیلی پایان‌نامه‌ها را مشاهده کرد و پایان‌نامه‌های دانشگاه دکوئسن را بر اساس موضوع مورد نظر جستجو و دانلود کرد.


http://etd.lsu.edu/cgi-bin/ETD-browse/browse

نشانی فوق مربوط به پایگاه پایان‌نامه‌های الکترونیکی همه رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌های لویزیانای آمریکاست.


http://ethos.bl.uk

سایت فوق یک پایگاه علمی است که پایان‌نامه‌های دانشگاه‌های انگلستان، اسکاتلند و ایرلند را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهد. حدود ۵۰۰ هزار پایان‌نامه در این سایت وجود دارد، اما فقط نیمی از آن‌ها رایگان قابل دانلود هستند. برای دانلود بقیه پایان‌نامه‌ها باید هزینه پرداخت کنید.


https://trove.nla.gov.au

این وبسایت مربوط به کتابخانه ملی استرالیاست و حدود 580 میلیون پایان‌نامه الکترونیکی منتشر کرده است که دسترسی به تعداد قابل توجهی از آن‌ها رایگان است.


http://oversea.cnki.net/kns55/default.aspx

این لینک مربوط به پایگاه پایان‌نامه‌های کشور چین است که بیشتر پایان‌نامه‌های آن قابل دسترسی و دانلود است.


http://eprints.nottingham.ac.uk

در سایت فوق که متعلق به دانشگاه ناتینگهام است نیز دسترسی به بخشی از پایان‌نامه‌های الکترونیکی آزاد است.


http://d-scholarship.pitt.edu/cgi/search/advanced

این پایگاه شامل مقالات، منابع صوتی و تصویری و پایان‌نامه‌های دانشگاه پیتزبورگ می‌شود.


http://www.netd.ac.za

نشانی فوق مربوط به پرتال ملی پایان‌نامه‌های الکترونیکی همه دانشگاه‌های آفریقای جنوبی است.


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

preloader